ART DEPARTMENT

DOCwerk

Vanaf September 2020 was in onderdeel van Art Dept. het tv-programma op NPO2Extra. In deze vier maanden heb ik samen met vijf jonge filmmakers drie items mogen maken die in Januari 2021 uitgezonden zijn op NPO2Extra.

Zo maakte ik een item over componist Jeremy van der Waard die de komende 13 jaar 10.000 uur wil spenderen in de muziek. Ook maakte ik een item over de autistische schilder Max die door de corona niet naar zijn atelier kan om te schilderen. Mijn derde item maakte ik over de illustrator Redmer Hoekstra die ons meeneemt in zijn tekenwereld en het belang van kinderlijke creativiteit benadrukt. 

Het Archief van een Meester

‘Het archief van een meester’ is het kunstconcept van music composer Jeremy van der Waard. Het is Jeremy’s streven om 10.000 uur te spenderen in de muziek en hier een meester in te worden. Overstijgt hij hiermee zichzelf of heeft hij de weg naar creatieve vrijheid gevonden?

Crew

Regie, Camera & Montage: Rashel van der Schaaf
Geluid: Naomi White
Muzikant: Jeremy van der Waard 

Binnenste Buiten

‘Binnenste buiten’ is een korte documentaire over de outsider artist Max Carper. Voor Max is het kunnen maken van kunst een heel belangrijke uitlaatklep. Maar hoe gaat Max om met corona en de steeds terugkerende lockdowns?

Crew

Regie, Camera & Montage: Rashel van der Schaaf
Geluid: Valerie Rutjes
Met dank aan: Max Carper

De Dans van het Innerlijke Kind

Redmer Hoekstra is illustrator. In zijn werk is de open en associatieve blik die hij als kind had de inspirator voor deze surrealistische voorstellingen. In ‘De Dans van het Innerlijke Kind’ vertelt Redmer over zijn zoektocht naar zijn tekenstijl en het belang van creativiteit.

Crew

Regie, Camera & Montage: Rashel van der Schaaf
Geluid: Pelle Nijburg
Met dank aan: Redmer Hoekstra

Nu dat je ziet..

Wat zouden wij mensen kunnen leren van bomen? In deze film komen drie kunstwerken van kunstenaar Thijs Biersteker aan bod. Met deze kunstwerken onderzoekt Biersteker deze vraag en maakt hij wetenschappelijke data inzichtelijk voor een groot publiek. 

Crew

Regie, Camera & Geluid: Rashel van der Schaaf 
Montage: Gerard Cevaal
Kunstenaar: Thijs Biersteker