PROJECTEN

De egel en de ekster observeren mensen en hun gazon

 In De Stand van het Gras wordt de strijd in beeld gebracht die mensen met hun gazon voeren. Die strijd zien we door de ogen van een egel en een ekster. De ekster zal de mensen vooral van boven af of van een afstandje observeren. De egel daarentegen zit er dicht op, scharrelend door de beplanting.

Wat is het eindstation van deze strijd? Wat voor een bedreiging vormt dit voor de dieren die in een tuin leven? En wat betekent het uiteindelijk voor onszelf?

Voor meer informatie klik hier.

De Donau reist van het Zwarte Woud naar de Zwarte Zee

De Donau maakt een reis van het Zwarte Woud naar de Zwarte Zee en komt onderweg de mens tegen, soms als vriend en soms als vijand. In deze korte documentaire groeit de Donau uit van kleine stroom tot machtige rivier.

De Donau is niet alleen een levensader in het landschap van Oost-Europa maar is ook een verbinder van culturen en brug tussen verleden, heden en toekomst.

In dit intieme portret leren we de Donau en zijn omgeving vanuit een uniek perspectief kennen; door de ogen en oren van de rivier zelf.

Voor meer informatie klik hier.

Leerwerktraject Docwerk

Vanaf September 2020 was in onderdeel van Art Dept. het tv-programma op NPO2Extra. In deze vier maanden heb ik samen met vijf jonge filmmakers drie items mogen maken die in Januari 2021 uitgezonden zijn op NPO2Extra.

Zo maakte ik een item over componist Jeremy van der Waard, die de komende 13 jaar 10.000 uur wil spenderen in de muziek. Ook maakte ik een item over de autistische schilder Max die door de corona niet naar zijn atelier kan om te schilderen. Mijn derde item maakte ik over de illustrator Redmer Hoekstra die ons meeneemt in zijn tekenwereld en het belang van kinderlijke creativiteit benadrukt. 

Slide 1: ‘Het Archief van een Meeester’ (9 min)
Slide 2: ‘De Dans van het Innerlijke Kind’ (8 min)
Slide 3:  ‘Binnenste Buiten’ (6 min)

Voor meer informatie klik hier

Verschillende projecten zowel binnen als buiten Nederland.